Sfanta Lumina de Paste se aprinde deasupra Sfantului Mormant, spunandu-se ca focul se coboara din cer si aprinde lumanarile. Este considerat cel mai vechi miracol din lumea crestina.
Ceremonia, simbol al eternitatii, pacii si Invierii lui Hristos, este unul dintre momentele esentiale ale traditiei liturgice ortodoxe.
Sfanta Lumina se aprinde in fiecare an la Ierusalim, in mormantul lui Iisus, marturisind locul Invierii Mantuitorului.

PROGRAM DETALIAT

ZIUA I (joi): Bucuresti - Tel Aviv - Mormantul Sf. Gheorghe - Ein Karem - Bethlehem
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:20. Vizita la Biserica Sf. Gheorghe - Lod, care adaposteste Mormantul Sfantului. Plecare spre Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II (vineri): Ierusalim - Drumul Crucii in Vinerea Mare!!! Biserica Mormantul Maicii Domnului - Gradina Ghetimani
Mic dejun. Plecare spre Ierusalim - Muntele Sion cu vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul prorocului David si Zidul Plangerii. Deplasare spre Muntele Eleon - Biserica cu locul in care a fost prima si a doua aflare a capului Sf. Ioan Botezatorul, Biserica cu hramul Inaltarii si Sf. Pelaghia in care se afla icoana Mantuitorului Pantocrator - facatoare de minuni. Vizita la Biserica Mormantul Maicii Domnului, Gradina Ghetimani - locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins. Se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Participare la slujba (Denia Prohodului la Sf. Mormant). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III (sambata): Ierusalim - Hristos a Inviat!!!
Mic dejun. Sosire in Cetate la Sfantul Mormant, pentru participarea la slujba din cadrul Bisericii Sf. Invieri - Veniti sa luati Lumina si Hristos A Inviat! (intrarea nu este garantata, dar slujba este transmisa in mai multe tari, printr-un ecran pozitionat pe platoul din fata portii Jaffa). Vizita la Biserica Nasterii Mantuitorului si Biserica Sf. Ecaterina. Optional: La ora 23:00 aprox, plecare spre Sfantul Mormant, pentru Participare la Slujba Invierii (20 euro). Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA IV (duminica): Hozeva - Sf. Ioan Iacob Romanul - Raul Iordan - Marea Moarta - Ierihon
Mic dejun. Plecare spre Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul, Biserica cu hramul Sf. Gheorghe si pestera Sf. Proroc Ilie Tesviteanu. Deplasare spre Raul Iordan - in care a fost botezat Mantuitorul cu oprire pentru baie si botez simbolic. Optional: Masa festiva de Paste (aprox. 20 euro/pers). Oprire pentru relaxare si baie la Marea Moarta. Pesterile din Qumran - vedere generala. Se continua spre Ierihon, acesta fiind considerat cel mai vechi oras din lume, unde se viziteaza Biserica Dudul lui Zaheu, vedere generala - Muntele Ispitirii Carantania si Asezamantul Romanesc. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA V (luni): Nazareth - Tiberias - Cana Galileii - Tabor - Capernaum
Mic dejun. Vizita la Biserica Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea ca va naste pe Mesia. Continuare spre Cana Galileii - Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Optional: Muntele Tabor - Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Optional: Croaziera pe Marea Galileii pe urmele Sf. Apostol Petru, cu masa de peste (30 euro/pers). Muntele Fericirilor -vizita la biserica unde Mantuitorul a rostit pentru prima data predica fericirilor. Capernaum - orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cina si cazare in Bethlehem .

ZIUA VI (marti): Bethlehem - Sf Sava - Ierusalim - Sfantul Mormant - Tel Aviv - Bucuresti
Mic dejun. Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii (10 euro/pers). Ierusalim - Sfantul Mormant, timp liber pentru rugaciune la Biserica Sfintei Invierii, Golgota si Piatra Ungerii. Plecare spre aeroportul din Tel-Aviv, cu o scurta oprire in Tel-Aviv Yafo de-a lungul marii Mediterane. Decolare la 18:30 cu sosire in Bucuresti - Henri Coanda la ora 21:10.


SERVICII INCLUSE
-bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti-transfer aeroport - hotel - aeroport
-taxe de aeroport
-1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse
-5 nopti cazare cu demipensiune la hotel de 4*
-transport cu autocar modern - aer conditionat
-ghid vorbitor de limba romana
-preot insotitor de grup din partea agentiei
-taxele de intrare la obiectivele turistice din program


TARIFUL NU INCLUDE
-bauturile alcoolice si racoritoare la mese
-mesele de pranz
-excursiile optionale din program, Slujba de noapte la Mormantul Sfant , precum si alte excursii propuse la fata locului (grup minim 30 pers)
-bacsis pentru ghizi si soferi: 5 euro/zi (se achita obligatoriu in prima zi a pelerinajului)
- Asigurare COVID storno + medicala (recomandata)
Nota-Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
-Ordinea vizitelor obiectivelor poate fi modificata sau pot fi inlocuite anumite obiective / hoteluri / orasul de cazare in situatii speciale.
-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
-Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
-Bagaje: 20 kg de cala si 8 kg de mana.
-La inscriere se achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii. Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii.


De retinut:
-Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
-Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
-Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
-In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
-Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
-Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion El Al Bucuresti - Tel Aviv
Transport Avion El Al Tel Aviv - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din din Bucuresti catre PASTE IN ISRAEL - Miracolul Sfintei Lumini 29.04.2021, Toate locatiile, Israel